2025 yılına dair olumlu beklentilere sahip olduklarını ifade eden TUSAF Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, un ihracatının 3 milyon 600 bin ile 4 milyon ton arasında gerçekleşmesini öngördüklerini belirtti.
Un sektöründe hizmet veren kuruluşları tek çatı altında toplayan Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF), her yıl uluslararası boyutta düzenlediği kongre ve sergisinin 19’uncusunu, bu yıl 13-16 Şubat 2025 tarihleri arasında temasıyla Antalya’da gerçekleştirdi. 1500'den fazla ulusal ve uluslararası delegenin, 400'den fazla firmanın katıldığı kongre, 40'ın üzerinde sergi alanına da ev sahipliği yaptı. Sektör paydaşlarıyla ekonomi dünyasının önde gelen temsilcileri tarafından da ilgiyle takip edilen etkinlikte; değişen hububat ve un piyasaları, dünya tahıl politikaları ve gıda, enerji, iklim değişikliği, kuraklık, yeni ticaret dinamikleri ve güncel piyasalar gibi konular ele alındı.
Tarım politikalarındaki değişimlere ve gıda arz güvenliğine değinen TUSAF Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, dedi.
2024 yılında, 3 milyon tonun üzerinde ihracat rakamıyla 1.5 milyar dolara yakın gelir edildi
2024 sezonunu, 20 milyon ton buğday üretimi gerçekleştirerek kapattıklarını söyleyen Tezcan, sözlerine şöyle devam etti dedi.
2025 yılı hedefleri: Tüketiciyi korumak, adil bir rekabet ve güvenilir gıda tedariki sağlamak olacak
Sektörün 2025 yılı hedeflerine dair açıklamalar yapan Tezcan,
Global ölçekte yaşanan daralmalara, hali hazırda finansmana ulaşımda yaşanan problemlerde eklendiğinde gıda sanayisini riskli bir dönemin beklediğini söylemek mümkün. TUSAF olarak 2025 Sezonunda da ana hedeflerimiz, tüketiciyi korumak, sektörde adil rekabetin sağlanması, güvenli ve güvenilir gıda tedariki en önemli çalışma konularımız olacak.” ifadelerini kullandı