Yapılan açıklamaya göre; güncel yem ve diğer tüm giderlerin ve gelirlerin dikkate alındığı hesaplama metoduna göre Kasım ayı 1 litre soğutulmuş çiğ süt üretim maliyeti 19,25 TL/lt olarak hesaplandı. Sektördeki veriler dikkate alınarak yapılan hesaplamaya göre; 1 litre çiğ sütün soğutma bedeli 1,50 TL olarak kabul edildiğinde USK süt maliyeti eşdeğeri ise (sıcak süt) 17,75 TL/litre olarak değerlendiriliyor. Bir önceki aya göre; kuru yonca otu fiyatındaki yaklaşık %13’lük artışın maliyete olan yükü ile reforme hayvanların kesiminde ve buzağı satış fiyatlarında önemli bir artış olmaması sonucunda Kasım ayı maliyeti bir önceki aya göre 58 kuruş arttı.
TÜSEDAD'dan yapılan açıklamada ''sektörü dengede tutacak ve hem et hem de çiğ süt üretim arzının devamlılığını sağlayacak olan çiğ süt tavsiye fiyatının; derneğimiz tarafından her ay hesaplanan maliyet üzerine konacak ortalama %20 kar ile soğuk süt için, 23,1 TL/lt ve Sıcak süt tavsiye fiyatının (USK’nın açıkladığı) ise 21,3 TL/lt olarak açıklanması önerilmektedir.'' ifadeleri kullanıldı.